Així va ser com l’any 1987 vaig començar a portar el refugi d’Ulldeter , al municipi de Setcases on hi vaig ser el guarda fins al desembre del 2008. EL refugi que està a 2235 metres d’alçada té 52 places per a dormir, i servei de bar i restaurant. L’activitat de guarda d’un refugi d’alta muntanya enmig de la serralada Pirinenca, inaccessible amb cotxe i en condicions climatològiques rigoroses fa que sigui una professió un xic original i especial. Només cal pensar, per exemple, que per gestionar tot l’avituallament quan no hi ha carretera, cal recórrer a mitjans com els matxos de càrrega o bé haver de llogar helicòpters. Al refugi em vaig ficar de cap a la cuina . Malgrat les complicacions pràctiques que pot suposar gestionar un refugi, no van faltar mai forces per celebrar l’entrada de l’any nou amb unes festes de Cap d’Any amb “tots els seus ets i uts”. Hi fèiem un sopar multitudinari compost per un bufet lliure que tenia més de dotze plats diferents. També s’hi celebraven les nits de St. Joan amb un bon sopar seguit d’un entranyable cremat de rom al voltant del foc fins hi tot s’hi va fer algun casament. Desprès de vint i un anys de guarda de refugi vaig decidir donar un tomb a la meva vida professional i vaig baixar de la muntanya...
Es l'any 2008, quan neix el projecte de "El Cuiner" que vol recuperar l'esperit de "la Cuinera d'abans" que venia fins a casa a cuinar en les grans ocasions quan jo era petit i vivia a pagès.
Qui soc?
Em dic Xevi Bosch i Julià, vaig néixer a Vallgorguina el 1961. Des de sempre he treballat en el món de l'hostaleria. De ben jove vaig començar a treballar a l'hostal que hi havia antigament al meu poble com a cambrer. Va ser més tard quan vaig trepitjar les primeres cuines en diverses cases de colònies i albergs de joventut on vaig anar aprenent l'ofici de la mà d'altres cuiners i cuineres. La meva afició pel món de l’excursionisme em va portar a plantejar-me orientar la meva professió cap el món dels refugis.
Proposeu el vostre menú personalitzat sense cap compromís.
Versión española Versión española